söndag 29 maj 2011

Pajdeg för varje dag




Nyttig paj med julskinksfyllning
Jag gillar paj. Idén med paj är ju strålande – massa goda saker förpackade så man kan ta dem med sig lätt – en enkel rätt som kan ätas varm, ljummen eller kall. Problemet med paj är att det är hur mycket fett som helst i pajdegen…
Men det finns en pajdeg för vardagsbruk – god och inte onyttig. Idag gjorde Gullgossen och jag paj med överbliven julskinka och purjolök som fyllning.
God Pajdeg utan fett:
  • 1,5 dl Kesella (kvarg 10%)
  • 1,7 dl DinkelmjölL
  • 2,0 msk linfrön (krossade)
  • 1,0 msk Vatten
  • 1,0 msk Matfett till ugnsform
Rör ihop ingredienserna. Vila i kylskåp i 30 min. Förgrädda i 200 C i 10 min.
Sen kan man ju följa vilket recept som helst för fyllning. (3 ägg, 2 dl mjölk, 1 dl grädde, riven ost är väl en standard mall för äggstanningen…)
(publicerat 10 jan 2011)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar