
Ingredienser för 4 personer
- 1 paket frysta gröna ärter (250 g)
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 cl torr sherry
1-2 msk beurre manié
1 dl vispgrädde
2 dl champagne eller torrt mousserande vin
Gör så här
1. Lägg ärterna i en kastrull med vatten, buljongtärning och sherry. Koka upp och låt koka ca 1 minut på medelstark värme.
2. Mixa soppan och sila soppan genom finmaskig sil. Häll tillbaka i kastrullen. Red med beurre manié* utrört i lite av soppan. Värm.
3. Vispa grädden.
4. Rör försiktigt ner grädden och champagnen i soppan. Servera genast.
2. Mixa soppan och sila soppan genom finmaskig sil. Häll tillbaka i kastrullen. Red med beurre manié* utrört i lite av soppan. Värm.
3. Vispa grädden.
4. Rör försiktigt ner grädden och champagnen i soppan. Servera genast.
*Beurre manié gör du genom att blanda samman lika delar smör och mjöl till en mjuk slät massa.
Västerbotten-sticks
- Kyld smördeg
- Färdigriven Västerbottenost
Skär långa stickor av smördeg, skruva dem lite, grädda enligt förpackningen – efter ca 2/3 av tiden häll på osten…
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar