torsdag 15 augusti 2013

Créme Ninon

image
Ingredienser för 4 personer
  • 1 paket frysta gröna ärter (250 g)
    4 dl vatten
    1 hönsbuljongtärning
    2 cl torr sherry
    1-2 msk beurre manié
    1 dl vispgrädde
    2 dl champagne eller torrt mousserande vin
Gör så här
1. Lägg ärterna i en kastrull med vatten, buljongtärning och sherry. Koka upp och låt koka ca 1 minut på medelstark värme.
2. Mixa soppan och sila soppan genom finmaskig sil. Häll tillbaka i kastrullen. Red med beurre manié* utrört i lite av soppan. Värm.
3. Vispa grädden.
4. Rör försiktigt ner grädden och champagnen i soppan. Servera genast.
*Beurre manié gör du genom att blanda samman lika delar smör och mjöl till en mjuk slät massa.
Västerbotten-sticks
  • Kyld smördeg
  • Färdigriven Västerbottenost


Skär långa stickor av smördeg, skruva dem lite, grädda enligt förpackningen – efter ca 2/3 av tiden häll på osten…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar