torsdag 15 augusti 2013

Laxtartar med gravlax

image
Ingredienser
  • 1 st  äggula 
  • 0,5 msk  dijonsenap 
  • 1 msk  pressad citron 
  • 1 dl  rapsolja 
  • flingsalt 
  • nymald vitpeppar 
  • 5 st  sardeller 
  • 2 msk  cornichoner, (små inlagda gurkor) 
  • 2 msk  kapris 
  • 2 msk  dill, hackad 
  • 2 msk  gräslök, hackad 
  • 300 g  gravad lax, i små tärningar 

Till servering:
  • rosta bröd, eller knäckebröd 
  • citronklyftor 

Tillagning
1 Vispa ihop äggula, senap och citronsaft. Vispa i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
2 Hacka sardeller och cornichoner. Blanda ner sardeller, cornichoner, kapris, örter och sist laxtärningar i majonnäsen.
3 Servera tartaren i glas tillsammans med bröd. Garnera med citron och dill eller gräslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar