
Ingredienser
- 1 st äggula
- 0,5 msk dijonsenap
- 1 msk pressad citron
- 1 dl rapsolja
- flingsalt
- nymald vitpeppar
- 5 st sardeller
- 2 msk cornichoner, (små inlagda gurkor)
- 2 msk kapris
- 2 msk dill, hackad
- 2 msk gräslök, hackad
- 300 g gravad lax, i små tärningar
Till servering:
- rosta bröd, eller knäckebröd
- citronklyftor
Tillagning
1 Vispa ihop äggula, senap och citronsaft. Vispa i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
2 Hacka sardeller och cornichoner. Blanda ner sardeller, cornichoner, kapris, örter och sist laxtärningar i majonnäsen.
3 Servera tartaren i glas tillsammans med bröd. Garnera med citron och dill eller gräslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar