Bra pick-nick mat (ta med i separata lådor/påsar och mixa på plats) och som enkel bjudmat som är underbart god och som går bra att förbereda MEN blanda inte ihop förrns precis när det ska serveras (har fått servera en ganska vissen variant en gång när jag försökte förbereda för mycket)...
Ingredienser
- 250 g salladssorter, gröna, blandade
- 4 st vitt bröd, skivor
- 2 msk olivolja
- 2 st vitlöksklyftor
- 250 g bogfläsk, rimmat
- 1 dl gräslök, finklippt
- 4 kokade ägg (egentligen ska det vara pocherade ägg)
Dressing:
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk äppelcidervinäger
- 3 msk olivolja
- 0,5 krm svartpeppar
- 1 krm salt
1. Skölj salladsbladen i kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt eller kör den, som här, i en praktisk salladsslunga.
2. Skär brödet i tärningar och lägg dem i en plastpåse. Blanda olivolja och pressad vitlök, häll ner det i brödpåsen och skaka om så att allt blandas. Stek tärningarna i en stekpanna på medelgod värme ca 5
2. Skär brödet i tärningar och lägg dem i en plastpåse. Blanda olivolja och pressad vitlök, häll ner det i brödpåsen och skaka om så att allt blandas. Stek tärningarna i en stekpanna på medelgod värme ca 5
minuter tills brödtärningarna fått färg runtom. Ställ dem åt sidan.
3. Skär fläsket i strimlor och stek det knaprigt på medelgod värme. Låt de stekta fläskbitarna rinna av på hushållspapper.
4. Koka äggen – hårdkokta.
5. Vispa samman alla ingredienserna till dressingen och blanda med salladsbladen. Fördela salladen på tallrikar. Strö på klippt gräslök, brödkrutonger och stekt fläsk. Toppa med pocherat ägg. Servera med lite extra dressing.
3. Skär fläsket i strimlor och stek det knaprigt på medelgod värme. Låt de stekta fläskbitarna rinna av på hushållspapper.
4. Koka äggen – hårdkokta.
5. Vispa samman alla ingredienserna till dressingen och blanda med salladsbladen. Fördela salladen på tallrikar. Strö på klippt gräslök, brödkrutonger och stekt fläsk. Toppa med pocherat ägg. Servera med lite extra dressing.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar