Barnen gillar numer KÖTT. Grillad fläskkarré bara flyger ner i magarna…Så ÄNTLIGEN var det nån idé att köpa en sån där stor bit fläskkarré för 39 kronor kilot…

Jag frös den i 3 timmar, tog ut och skar fyra skivor för framtida grillning. Resten skar jag i lövbiffs-tunna skivor och frös i 250 grams högar (högar och högar… men två stycken blev det iallafall).
En sådan hög kan man ta fram, tina i micron och skära i strimlor och steka, göra en snabb god gryta med…
KÖTTGRYTA
Ingredienser:
- strimalad fläskkarré
- de grönsaker man har: lök, svamp, paprika (lite vitlök)
- Matlagningsgrädde
- kalvfond
- lite soja för färgen
- salt och peppar
Servera med pressad potatis och ärtor
Stek allt, häll på matagningsgrädde, fond och soja. småputtra till potatisen är klar.
Om man har bråttom kan man koka potatisen med skal på och sedan pressa den i potatispress – då stannar skalet kvar i pressen och bara potatisen kommer ut! Och ärtor… jag lägger de frysta ärtorna i en skål och när potatisen är klar häller jag potatisvatten på och låter stå någon minut – så har man snabbt fixat grönsaker!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar