Jag höll på att dö godaste-maten-döden flera gånger under middagen. Denna kyckling – helt enkelt underbar!
Man kan väl ha den med vad som helst – ris, pasta, potatis.. Barnen åt pommes och jag willys rotgrönsaker i ugn…
Ingredienser
4 PORT
- 8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 tsk oregano
- 4 stora eller 8 små skivor parmaskinka eller bacon (som jag hade hemma och använde)
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 msk balsamvinäger
- 1 msk konc kycklingfond
- 2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Jag skar fileérna i långa bitar – tycker det blir för stort och torrt med hel filé. Bryn den i smör i en stekpanna.
- Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
- Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen.
- Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev över lite färsk oregano.
- Servera med frästa grönsaker.
Frästa grönsker
- sugersnaps eller liknande bönor
- rödlök i strimlor
- stek i smör – så de blir genomstekta – passar till ALLT – kött fisk kyckling…
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar