torsdag 15 augusti 2013

Inlindad kyckling i balsamsås

Jag höll på att dö godaste-maten-döden flera gånger under middagen. Denna kyckling – helt enkelt underbar!
Man kan väl ha den med vad som helst – ris, pasta, potatis.. Barnen åt pommes och jag willys rotgrönsaker i ugn…

Ingredienser

4 PORT

  • 8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk oregano
  • 4 stora eller 8 små skivor parmaskinka eller bacon (som jag hade hemma och använde)
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Jag skar fileérna i långa bitar – tycker det blir för stort och torrt med hel filé. Bryn den i smör i en stekpanna.
  • Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
  • Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen.
  • Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev över lite färsk oregano.
  • Servera med frästa grönsaker.
Frästa grönsker
  • sugersnaps eller liknande bönor
  • rödlök i strimlor
  • stek i smör – så de blir genomstekta – passar till ALLT – kött fisk kyckling…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar