Jag fastnar gärna i spår. Har jag lagat en rätt så lagar jag den igen. Och igen. På två veckor har jag serverat hemlagad pesto 3 gånger. MUMS!
Precis som med köttbullar så konstaterar jag att det finns köpta köttbullar som är OK men man kan nästan inte jämföra dem som samma rätt när man tar fram hemlagade. Samma sak med pesto. Köpt pesto – jag älskar det. Hemlagad pesto JAG ÄÄÄÄÄÄÄLSKAR DET!!!!!!
Jag serverar med kallskuret – salami eller parmaskinka – och kanske lite mosarella. Man kan ha en sallad med ruccola till.
PESTO – 4 PORT
- 50 gram pinjenötter
- 2 kruka(or) basilika
- 1 st vitlöksklyfta(or)
- 100 gram parmesanost
- 2 dl olivolja
- gourmetsalt, ev
- svartpeppar från kvarn
Gör så här:
Rosta pinjenötterna.
Mixa basilika och pinjenötter i en mixer eller matberedare. Lägg i vitlök och lite av oljan. Fortsätt att mixa. Tillsätt sedan den rivna parmesanosten och rör om.
Smaka ev av med salt och nymalen svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar