Ja så var det dags för presenter till förknarna...Vi kör på det vi kan – hemkört!
Vi har gjort tryfflar i helgen. Lagt 10 st i varje liten-billig-god-jul-skål-som-såg-finare-ut-än-de-var…
Resultatet blev bra! Gott och syggt – silverkulorna dekorerade Gullgossen med och båda barnen ritade på baksidan av våra kort…
Ingredienser
24 ST
1 dl vispgrädde
50 g Smör
300 g mörk choklad
rivet skal av 1/2 apelsin
2 msk konjak eller citruslikör
50 g Smör
300 g mörk choklad
rivet skal av 1/2 apelsin
2 msk konjak eller citruslikör
Mandeltäcke:
100 g mandelmassa
några droppar röd karamellfärg
silverkulor av socker
100 g mandelmassa
några droppar röd karamellfärg
silverkulor av socker
Gör så här
- Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
- Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta.
- Rör i apelsinskal och konjak.
- Arbeta mandelmassan mjuk och droppa i karamellfärg. Knåda den tills färgen blir jämn och ?n. Kavla ut mandelmassan (går bra på en skärbräda av plast) så att den täcker botten i en aluminiumform, ca 10 x 17 cm. Tryck ner den i botten på formen.
- Häll över chokladen.
- Låt den stelna i kylen minst 3 tim.
- Stjälp upp tryffeln och skär den i bitar med en vass kniv. Dekorera med silverkulor. Förvara kallt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar