Morfar brukar baka dessa frukostbullar och fder med dem inte bara Pippigull-familjen utan också pippigull-kusinerna. Gullgossen och jag har bakat dem engång och är nöjda – och alla våra frukostgäster med!!!
Då morfar är ingenjör så måste han naturligtvis alltid räkna om recept om de inte är tillräckligt enkla – vilket är en del av bullarnas succé… det blir alltid bra eftersom det alltid är mjölet som strular till det men dett recept har ett paket rågsikt – alltså ingen risk att mäta fel på mjölet… Detta gör dem också lätta att baka, få moment
Pippigull-morfars frukost bullar (36 st)
1.2 l Vatten (ljummet)
2 (röda) Jästpaket
1.5 Dl Farinsocker
1.2 msk Salt
4 Ägg (5 om äggen är små)
125 Gr (2dL) Russin
2kg Kungsörnens rågsikt knappt(spara lite till utbakningen)
Något lös deg.
Jäs degen 30 min under duk
Starta ugnen 220 grad
36 runda bullar(på 3plåtar) jäses 20 min.
Låt plåtarna stå varmt under duk (ovanpå ljumma spisen)
13-15 min nedanför mitten av ugnen (tills bruna/ljusbruna inunder)
Lägg upp dem upp och ner tills bullarna kallnat (utan duk).
Ett bra resultat om bullarna är porösa
Lycka till
Bullarna kan med fördel frysas ner
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar