måndag 1 augusti 2011

Mormors köttbullar

Väl hemma efter ett sent besök på Junibacken var goda råd dyra – köttbullar fick det bli. Gullgossen slukar köpta köttbullar som vore de godis, men om jag ska äta köttbullar får de vara hemlagade. Och sådana fanns i frysen! När jag stekt dem hällde jag på lite matlagningsgrädde och så åt vi.
Köttbullarna är enligt Pippigulls mormors recept, efter "Pernilla" som skrev i DN på 70-talet…
Mormors köttbullar
  • 1 kg köttfärs (nöt)
  • 4 msk havregryn
  • 1 stekt gul lök
  • 2 dl vispgrädde (inget fusk - VISPgrädde)
  • 3 krm svartpeppar
  • 2-3 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 4 ägg
  • SMÖR att steka i
Blanda ihop grädde, havregryn och vatten – låt dra medans man gör resten.
Finhacka och stek löken. Blanda ihop alla ingredienser. LÅT STÅ 1 TIMME! (nån gång har jag gjort smeten på morgonen och låtit den stå till efter jobbet..)
Stek i SMÖR. De blir lite lösa, nästan fyrkantig men det är meningen för de är såååå saftiga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar