Väl hemma efter ett sent besök på Junibacken var goda råd dyra – köttbullar fick det bli. Gullgossen slukar köpta köttbullar som vore de godis, men om jag ska äta köttbullar får de vara hemlagade. Och sådana fanns i frysen! När jag stekt dem hällde jag på lite matlagningsgrädde och så åt vi.
Köttbullarna är enligt Pippigulls mormors recept, efter "Pernilla" som skrev i DN på 70-talet…
Mormors köttbullar
- 1 kg köttfärs (nöt)
- 4 msk havregryn
- 1 stekt gul lök
- 2 dl vispgrädde (inget fusk - VISPgrädde)
- 3 krm svartpeppar
- 2-3 tsk salt
- 2 dl vatten
- 4 ägg
- SMÖR att steka i
Blanda ihop grädde, havregryn och vatten – låt dra medans man gör resten.
Finhacka och stek löken. Blanda ihop alla ingredienser. LÅT STÅ 1 TIMME! (nån gång har jag gjort smeten på morgonen och låtit den stå till efter jobbet..)
Stek i SMÖR. De blir lite lösa, nästan fyrkantig men det är meningen för de är såååå saftiga!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar