lördag 4 juni 2011

Stekt torsk med svampragu, vitvinssås och pressad potatis


Oj vad det låter lyxigt och komplicerat! Har skrivit om detta förut men lägger in det igen! Vitvinssåes köper jag färdig på ICA (i delikatessen) men man kan lätt göra en med matlagningsgrädde, fiskfond, lite vitt vin…
Under tiden potatisen kokar så steker jag ”ragun” – gillar inte ordet ragu – ¨låter som nåt äckligt vi fick i skolan men betyder nog mer att man har en massa goda aker tillsammans :)
Ragu:
  • 100 g rökt sidfläsk (eller bacon, strimlat)
  • 200 g champinjoner (skurna i 1/4)
  • 1 rödlök (strimlad)
  • 1/2 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 1/2 dl bladpersilja
Stek bacon o champ först, krydda m vinäger, salt o pepper. Häll på persilja till serverigen. (just denna gång hade jag färska champimjoner, men använder annars frysta – och fryst persilja…)
Torsken (filér inte torskblock) vänder jag i ägg och sedan i mjöl och steker i smör. Gullgossens fisk skär jag i mindre bitar innan jag vänder dem i ägg/mjöl medans jag steker min hel.
Servera m pressad potatus och kanske haricote verts eller ärter…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar