OK – dags att erkänna! Jag lusläser ICA-bladet när det kommer på helgen. Jag till och med längtar lite efter det – VAD BLIR DET FÖR VECKA? Innan jag blev ”hemmafru-mamma-vuxen” handlade jag varje dag, det jag hade lust att laga och äta. Om jag inte åt ute. Dyrt och ineffektivt men passade singel-i-stan. Tillbaka till ICA-bladet… Varje vecka är det 1-2-3 olika köttprodukter som är nedsatta. Om inte annat så ger det uppslag till nästa veckas mat.
Köttfärsvecka alltså. Vad kan man göra då? Denna köttfärsvecka resulterade i följande:
- Frysa in. Den säljs i 1,3-1,7 kg paket så man får hantera det. Jag delar upp den i plastpåsar, plattar till dem och delar av dem lite. Man fryser in dem, kan lätt at ut en påse (~500 g) eller bryter av den och tar halva. Man kan tina en sådan påse snabbt genom att lägga den i varmt vatten – eller steket snabbt ner den eftersom den är tunn.
- Storkok – köttfärssås idag
- Steka och frysa- Jag steker köttfärsen med gul lök* och fryser på liknande sätt 200 g högar, redo att ta fram och snabbt laga mat av…
- En god middag - färsbiff och pepparsås kanske…
*fryst färdighackad gul lök köper jag i 2,5 kgs påse för 40-50 kr på Willys – inget hackande – bara hälla ner i pannan…
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar