Ofta kan man köpa rostbif för typ 89 kr kilot. Billigt för så fint kött – men en rostbiff är ju STOOOR…
Jag har fått lära mig följande smarta tips:
* Frys rostbiffen i 3 timmar (inte för länge och inte för kort).
* Skiva den i skivmaskin till lövbiff-tunna skivor.
* Kanske vill man göra grytbitar av delar av den? Eller ännu mindre kuber till Biff Rydberg?
* ”Styckfrys” högar av skivat kött – jag gör ca 200 g medans en större familj kanske tar 400 eller 600 g per ”frysenhet”.
När man tar fram det kan man lätt använda det till tex hemmagjord Yakuniku, sjömansbiff, snabb kött-och-grädd-pasta-sås, wok, lövbiff-rullader, godaste-maträtten-jag-ätit-på-länge, Biff stroganoff mm.
Grytbitar är ju ganska fina och kräver inte så lång koktid. Och små kuber kan man göra Biff Rydberg av – MUMUS!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar