fredag 3 juni 2011

snabb middag att bjuda på


Ja kompisen ringde alltså på eftermiddagen och då ville jag ju fixa till en god middag utan att handla! Jag improviserade utifrån ett bra recept…

Köttfärsplatta med feta och klyftpotatis fick det bli

500 gnötfärs
4 mskströbröd
1 dlvatten
1 stägg
1,5 tsksalt
2 msksmör
2 dlmatlagningsgrädde
1 pktfetaost

Tillagning

1. Blanda ströbröd och vatten och låt det svälla några minuter.
2. Blanda ströbrödet med färs, ägg och salt. Hetta upp smöret i en stekpanna och platta ut färsen till en stor biff. Stek biffen på medelvärme ca 4 min. Skär biffen i fyra bitar och vänd dem.
3. Häll Matlagninsgrädde runt om, strö hackad fetaost på och lägg på locket. Fortsätt att steka tills biffen är genomstekt ca 10 min
”klyftpotatis” gör jag genom att dela potatisen i gansk stora ”tärningar” , en mellanstor potatis bli 8-12 bitar, sedan har jag dem inne i minst 35 in – de blir förföriskt goda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar