lördag 4 juni 2011

köttfärs - förenkling av storkok


Ja inte tänker jag precis ge en kurs i köttfärssås – det gör väl alla som de vill.

några lite köttfärssås
Jag tänkte mest på några förenklande tips… och det blir väl genom receptet…Gul lök, krossade tomater och lite vatten, kalvfond, salt, peppar och socker är basen. I med köttfärs. Tilläggskryddor som krossade vitlöksklyftor och basilika har jag i sist… koka i minst två timmar!
Tipsen dårå:
  • gul lök – köper jag fryst färdighackad på Willys – 2,5 kg för 40-50 kr. Slipper man hacka lök, och vet att man alltid har hemma
  • socker – alltid alltid socker om man lagar mat med krossade tomater – livsviktigt för smaken
  • Köttfärsen – om man låter det koka länge behöver man inte försteka köttfärsen – bara i med den råa färsen – lätt som en plätt
  • fryst basilika – så man alltid har hemma!
När jag fryser in är det på samma sätt som med köttfärsen. Lätt att bryta av en bit lagom för Pippigull-familjen… jag gör också några småpåsar med lagomt mycket för en Gullgosse-portion in case of emergency typ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar