lördag 4 juni 2011

storkok högrev


Denna vecka är det högrevsvecka. Billigt som tusan och supergod mat för den som har lite tid!
Idag har jag kokat några kilo högrev tillsammans med purjolök och morötter. Jag kokade i fyra timmar. Nu står det och svalnar för att imorgon bli uppdelat.
Jag kokar hela köttstycket. Imorgon kommer jag att skära det i kuber, sedan fryser jag in kött och den buljong kokvattnet blivit. Jag fryser 200 g kött + nån dl buljong i en vanlig fryspåse och tar fram när jag vill laga mat. Då kan man koka vilken maträtt man vill på samma tid som potatisen kokar…
Vad lagar man då? Dillkött, olika köttgrytor, höstgryta, köttsoppa, kalops, eller vad man vill… Jag återkommer med recept på två goda rätter jag ska laga till helgen! MUMS!
Annat man kan göra med högrev är Texas-no-bean-chili eller Bouef bour­guig­non – men de kokar man inte i vatten utan i öl/kaffe/chilli respektive vin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar