lördag 4 juni 2011

Vår favvokyckling


Ja mums säger Gullgossen och jag åt denna enkla men suuuupergoda kyckling. Jag gör den lite på gehör – så man får väl improvisera när det gäller mängd!
Gör en sås genom att teka bacon, champinjoner och hälla på valfri gräddprodukt (förr hade jag matlagningsgrädde 15%, nu har jag lagalätt 4% – det GI recept som jag har haft som inspiration hade naturligtvis vispgrädde 36%).
Klä botten på en liten ugnsform med tex haricot verts eller spenat eller sockerärtor eller nåt annat gott.
Skär en kycklingfilé längsefter och sedan ”tvärsigenom” om de är väldigt tjocka. varje filé blir 3-6 bitar… Detta för att de ska bli möra utan att bli torra och dra i sig så mycket sås som möjligt. Lägg dem ovanpå grönsakerna.
Häll såsen på kycklingen och grönsakerna, toppa gärna med riven ost.
In i ugnen – typ runt 200 grader i 15-20 min… Kolla att kycklingen är genomstekt!
Servera med ris, ugnspotatis, pasta eller…. ja vad man vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar