lördag 4 juni 2011

Höstgryta - mer högrev


Ja – så var det sista högrevsinlägget under denna högrevs-vecka! (Rostbiff nästa vecka…)

Höstgryta alltså:

Ingredienser (4 portioner/st.)

  • 500 gram nötkött av bog el högrev *)
  • 2 st gul lök
  • 15 st krossade enbär
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svart peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 st buljongtärning **)
  • 1 msk soja
  • 1 burk kantareller 200g ***)
  • 0,5 dl lingonsylt

Gör så här

  1. Skär köttet i 1 cm tjocka strimlor. Skala och finhacka löken.
  2. Fräs den i smör i en gryta Tillsätt enbären och låt dom fräsa med någon minut.Lägg i köttet, salta och pepppra.Tillsätt grädden, buljongtärning och soja.
  3. Låt koka på svag värme i 30 min.
  4. Låt svampen rinna av, lägg den i grytan. Smaksätt med lingonsylten.

Serveringsförslag

potatis rårörda lingon och kokta grönsaker
*) Jag använde ju mig av en påse fruset kött med buljong från storkoket
**) behövs ju inte när man redan har kokspads-buljong
***) inte precis kantarelltid nu, jag använder fryst blandsvamp (ICA Selection Svampmix)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar