Ja – så var det sista högrevsinlägget under denna högrevs-vecka! (Rostbiff nästa vecka…)
Höstgryta alltså:
Ingredienser (4 portioner/st.)
- 500 gram nötkött av bog el högrev *)
- 2 st gul lök
- 15 st krossade enbär
- 1,5 tsk salt
- 1 krm svart peppar
- 3 dl vispgrädde
- 1 st buljongtärning **)
- 1 msk soja
- 1 burk kantareller 200g ***)
- 0,5 dl lingonsylt
- 500 gram nötkött av bog el högrev *)
- 2 st gul lök
- 15 st krossade enbär
- 1,5 tsk salt
- 1 krm svart peppar
- 3 dl vispgrädde
- 1 st buljongtärning **)
- 1 msk soja
- 1 burk kantareller 200g ***)
- 0,5 dl lingonsylt
Gör så här
- Skär köttet i 1 cm tjocka strimlor. Skala och finhacka löken.
- Fräs den i smör i en gryta Tillsätt enbären och låt dom fräsa med någon minut.Lägg i köttet, salta och pepppra.Tillsätt grädden, buljongtärning och soja.
- Låt koka på svag värme i 30 min.
- Låt svampen rinna av, lägg den i grytan. Smaksätt med lingonsylten.
Serveringsförslag
potatis rårörda lingon och kokta grönsaker
*) Jag använde ju mig av en påse fruset kött med buljong från storkoket
**) behövs ju inte när man redan har kokspads-buljong
***) inte precis kantarelltid nu, jag använder fryst blandsvamp (ICA Selection Svampmix)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar