lördag 4 juni 2011

Pulled Pork - kan det bli bättre

Första gången jag hörde talas om detta var hos Knasluvansmamma. Andra gången var det i Buffés förra nummer. Tar tid men går verkligen inte av för hackor!!!! Det var för den delen FLÄSKKARRÉVECKA så det låg i tiden… (ska köpa en till imorgon och upprepa succén!!!)

Ingredienser

  • 1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit
  • 2 gula lökar
  • 1 hel vitlök
  • 1 flaska barbequesås hickory (250 ml)
  • salt
  • nymalen svartpeppar

TILL SERVERING

  • 2 portionsbröd per person, t ex minibaguette eller källarfranska
  • 1 rödlök, fint strimlad
  • 1 burk tomatsalsa (300 g)
  • 1 burk majs (340 g)
  • 3 dl gräddfil

Gör så här

1. Sätt ugnen på 125°C. Krydda köttet runt om med 3 tsk salt och 3 krm peppar. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme.
2. Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan. Häll på barbecuesåsen så det täcker kött och lök. Sätt på locket, låt köttet stå i nedre delen av ugnen 4–5 timmar, tills det är riktigt mört.
3. Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen.
4. Dela bröden och låt var och en fylla sitt bröd med kött och tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar