Ja vad kan man säga? Jag kan citerar kocken Jens Linder ”Dillkött är en av den svenska husmanskostens främsta rätter och en av mina favoriter”.
Jag följer klassikern ”Vår Kokbok” – men hoppar över ättika.
Ja – så först kokar jag alltså högreven.
Idag var ju högreven färsk, men annars tar jag en påse kött och buljong ur frysen. I kastrullen med kött och biljong lagar man såsen - (för 4 portioner) 5 dl av storkoksbuljongen, 3 msk mjöl, 0,5 dl vispgrädde och en deciliter hackad dill. Ska det vara fint blir det färsk dill, men annars tar jag fryst – som smakar lika mycket.
Jag serverar med kokt potatis och kokta morötter – de kokar tillsammans och lika länge. Lite gröna ärter på det och så är det klart. MUMS!!!
Jag måste ärligt säga att detta är en av de godaste maträtter som finns – och både Gullgossen och Pippilotta gillar det!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar