lördag 4 juni 2011

Dillkött - naturligtvis


Ja vad kan man säga? Jag kan citerar kocken Jens Linder ”Dillkött är en av den svenska husmanskostens främsta rätter och en av mina favoriter”.
Jag följer klassikern ”Vår Kokbok” – men hoppar över ättika.
Ja – så först kokar jag alltså högreven.
Idag var ju högreven färsk, men annars tar jag en påse kött och buljong ur frysen. I kastrullen med kött och biljong lagar man såsen - (för 4 portioner) 5 dl av storkoksbuljongen, 3 msk mjöl, 0,5 dl vispgrädde och en deciliter hackad dill. Ska det vara fint blir det färsk dill, men annars tar jag fryst – som smakar lika mycket.
Jag serverar med kokt potatis och kokta morötter – de kokar tillsammans och lika länge. Lite gröna ärter på det och så är det klart. MUMS!!!
Jag måste ärligt säga att detta är en av de godaste maträtter som finns – och både Gullgossen och Pippilotta gillar det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar