Min mamma är finlands-svensk och vissa maträtter blir därmed inte riktigt som i Sverige… Makaronipuddding är en av dem – där man inte gör den med ”rester” utan med köttfärs. En favorit när jag var liten, en av Gullgossens hemlagade favoriter och en succé när vi bjöd 1.5-årige J på middag – han hade aldrig ätit så mycket i sitt liv sa hans mamma…
Makaronipudding 4 portioner
- 4 dl kokta makaroner
- lite hackad gul lök (jag ánvänder fryst)
- 200 g köttfärs (jag hade stekt köttfärs-och-lök i frysen )
- Äggstanning på 3 ägg och 4 dl mjölk, sal och peppar
- riven ost
Blanda makaroner och köttfärsen. Häll på äggstanningen, och riven ost.
In i 200 grader i 40-45 min.
Kan serveras med skirat smör (viktvätare hoppar över…) och rivna morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar