måndag 1 augusti 2011

Busenkel hallonkaka



Enklaste goda kakan!!!! I vanliga fall gör jag den i en vanlig form men igår gjorde jag den i 3 st små engångsformar (11 cm diameter) – och tog med en + frös två…


En bit = 5 propoints, men när man gör en liten kaka tar man en mindre bit – 2-3 propoints…

Busenkel hallonkaka

Portioner: 12 bitar

Tid: 45 minuter

  • 75 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 paket frysta hallon (225 g)
  • Till garnering:
  • ½ tsk florsocker

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smörj och bröa en bakform med måttet 24 cm i diameter.

3. Smält smöret i en kastrull, ställ åt sidan och låt det svalna.

4. Blanda allt utom hallonen i kastrullen, häll smeten i formen, bre ut den och lägg de frysta bären ovanpå.

5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt svalna. Sikta över florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar