
Enklaste goda kakan!!!! I vanliga fall gör jag den i en vanlig form men igår gjorde jag den i 3 st små engångsformar (11 cm diameter) – och tog med en + frös två…
En bit = 5 propoints, men när man gör en liten kaka tar man en mindre bit – 2-3 propoints…
Busenkel hallonkaka
Portioner: 12 bitar
Tid: 45 minuter
- 75 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 1 paket frysta hallon (225 g)
- Till garnering:
- ½ tsk florsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en bakform med måttet 24 cm i diameter.
3. Smält smöret i en kastrull, ställ åt sidan och låt det svalna.
4. Blanda allt utom hallonen i kastrullen, häll smeten i formen, bre ut den och lägg de frysta bären ovanpå.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt svalna. Sikta över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar