fredag 26 augusti 2011

Rosmarinkyckling med gräddig linguini

Som vanligt följer jag ica-bladet till minsta extrapris – och denna vecka var det färska kycklingdelar. På mitt Ica tar de bara in styckningsdelen ”lår” när det är billigt – den delen tycker jag är bäst!

Färska kyckling lår (delar) – jag smällde i mig 3 st men 2 räcker väl egentligen per person…
Mellan skinn och kyckling hällde jag torkad rosamarin
På skinnet hällde jag lite olivolja och grillkrydda

In i ugnen – 225 grader ca 25 min

sås:

Häll lite av stekspadet från kycklingen i ugnen, häll i en kastrull, häll på matlagningsgrädde och en skvätt vitt vin. Krydda med salt, peppar och ganska mycket torkad rosmarin – sjud/småkoka i minst 10 minuter.

Servera med linguini – nästan som spagetti men MYCKET godare. Häll såsen på pastan och riv över parmesan och lägg goda kycklingen på sidan – inte under såsen…

OH MY GOD!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar