Vi hade middagsgäster – deras köksrenovering har precis börjat och de var i behov av mat:)
Kycklingbiffar med fetasås och rotfrukter i ugn
- 1 dl ströbröd
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 dl hett vatten
- 1 ägg
- 1 msk torkad oregano
- 1/2 liten gul lök
- 400 g kycklingfärs (fast jag mixade 2 tinade ycklingfiléer)
Häll ströbröd i en bunka, rör ut buljongtärningen i hett vatten, häll över ströbrödet. Blanda med ägg, oregano och den hackade löken. (låt stå nån minut och svälla). Mixa ev om löken är lite för stor.
Blanda med kycklingfärsen (mixade kycklingköttet), forma biffar och ste några minuter på varje sida.
Servera med Fetasås och ungsrostade rotfrukter och potatis.
Rotfrukterna köpte jag på Willys – en fryst påse på 600 g för 12 kr, och så även klyftpotatis (750 gr för 10 kr) – de tar bara 15 min i ugnen… om man gör dem själv kostar det lite mindre men tar ca 40 min i ugnen….
Fetasås gjorde jag genom att blanda smulad feta med 10% yoghurt…
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar