fredag 26 augusti 2011

Risonisallad – en av mina top-5-rätter

Denna enkla pastasallad med risoni – pasta som ser ut som ris i formen – är ett utmärkt tillbehör till det mesta. Grillat, kallskuret, kyckling, korv – jag vad som helst. Perfekta bjudmaten, man bara rör ihop och låter stå.

Idag har jag ätit det både med färdigköpt kyclingklubba till lunch och med kallskuret (spanska korvar och lomo) till middag…




Ingredienser (på en höft):

  • risoni kokt enligt paketet
  • skal av en citron
  • saften av en citron
  • olivolja
  • salt o peppar

Tillagning

1. Koka risonin enligt paketet. Låt den rinna av och svalna lite.

2. Tvätta citronen under hett vatten och riv skalet fint. Blanda i det och kläm i lite av saften.

3. Rör i parmesan och rucola. Salta och peppra generöst och droppa i lite olja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar