Gullgossen tog sig en liten lur – välbehövt för lite magsjuk person – och Pippilotta hade fullt upp med att tömma lådan med bilar… så jag fixade kyckling-middag till mig. ICA-bladet hade ju proklamerat ”Färska kycklingdelar för 29 kr”.
Jag gjorde en blandning av lite recept jag läst, inklusive knasluvemammans goda kyckling,
Kyckling-inkl-allt i ugnen
- Färska kycklingdelar med ben, salta och peppra
- kalvfond – häll på kycklingskinnet
- Balsmvinäger – häll också på kycklingskinnet
- Rotfrukter skuran i stavar, tex morötter, potatis, rotselleri, palsternacka, mm
- Lite olja
- torkad timjan
- 1 citron i klyftor
- Några delade vitlöksklyftor
Lägg allt i en ugnssäker form, in i 175 grader i 45 min (eller 220 grader i 26 min) – var säker p att den blir genomstekt…
Middagen är klar!!! (jag kunde dock inte hålla mig utan gjorde lite coleslaw… som vanligt)
Kyckling-inkl-allt i ugnen
- Färska kycklingdelar med ben, salta och peppra
- kalvfond – häll på kycklingskinnet
- Balsmvinäger – häll också på kycklingskinnet
- Rotfrukter skuran i stavar, tex morötter, potatis, rotselleri, palsternacka, mm
- Lite olja
- torkad timjan
- 1 citron i klyftor
- Några delade vitlöksklyftor
Lägg allt i en ugnssäker form, in i 175 grader i 45 min (eller 220 grader i 26 min) – var säker p att den blir genomstekt…
Middagen är klar!!! (jag kunde dock inte hålla mig utan gjorde lite coleslaw… som vanligt)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar