lördag 20 augusti 2011

oj-vad-lätt-det-var-fiskgratäng


jag har gått och dragit mig för att göra fiksgratäng men nu när jag gjort det så kommer vi göra detta ofta! Visst – många moment men ändå lätt!
Fisgratäng-på-en-höft (typ 13,5 prpoints)
  • torskfilé typ 150 g per person
  • potatis till potatismos
  • en-två dl matlagningsgrädde 15%
  • lite frusen dill
  • fiskfond
  • maizenaredning
  • lite riven ost
  • salt och peppar

  1. Jag kokade potatisen på förmiddagen medans jag höll på med annat – annars, koka potatisen (gärna med skal på)
  2. Lägg fisken (jag hade tinat fryst torskfilé) i en ugnsform, täck med folie och ställ in i ugnen i 15 min
  3. Gör potatismos: jag pressar potatis med skal på i potatispressen – då skalas den automatiskt – blandar med lite matlagningsgrädde och lättmjölk och vispar
  4. Gör såsen: koka upp mellangrädden med dill och lite fiskfond, vispa i maizena så den tjocknar lite, salta och peppra
  5. Ta ut fisken, höj till 250 grader, klicka (eller spritsa) potatismos runt fisken och häll såsen över fisken. Man kan strö lite riven ost över om man vill
  6. Gratinera i 10 min
SUUUUUUUUUUUUUUPERGOTT!!! Tyckte hela Pippigull familjen! Gullgosssen grät innan och sa att han bara ville äta köttbullar och ALDRIG fisk. När han smakat frågade jag om det inte var lite gott iallafall ”NEJ! Mycket gott!”blev svaret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar