lördag 20 augusti 2011

Gordon Ramsey´s Hamburgare



Eftersom det var köttfärsväcka (JA jag är löjligt bunden till ICA-bladet, både för priset men också för att tvingas hitta inspiration med olika baser varje vecka)…. Alltså – lördagens supergoda hamburgare-middag att bjuda mormor och morfar på!

Ingredienserna till Gordon Ramsay-burgaren är:
  • ca 500 g nötfärs
  • två äggulor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 3 msk ketchup
  • 1 ½ tsk Dijon senap
  • 2 msk Worchestershire Sauce
  • ca ½ finhackad rödlök
  1. Blanda ihop allt och gör sedan fyra jämn stora burgare.
  2. Släng dem på en panna och stek ca 4-5 min på varje sida.
  3. Fantastiskt gott!

Nu gjorde jag på dubbelsats, och har styckfryst de vi inte åt. Ställer dem på en skärbräda, in i frysen och när de fryst kan man lägga ner dem i en påse och ta fram en och en. Till hamburgarna använde jag
  • MAX Frisco-hamburgerbröd (som jag ALLTID köper sedan Knasluvans mamma berättade om den för nåt år sedan),
  • hemgjord nyttig coleslaw,
  • klyftpotatis: dela potatisen i ”chunks”, lägg på bakplåtspapper så behövs nästan ingen olja, 220 g i minst 35 min
  • bacon
  • vad man vill

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar